لال بازی مازندرانی یکی از بازی های سنتی در میان جوانان استان مازندران است که معمولا در مراسمات عروسی و یا جشنهایی مثل شب یلدا، دور هم جمع میشدند و این بازی را انجام میدادند. امروزه دیگر خبری از این بازی محلی مازندران نیست؛ ولی بهتر است که بدانیم این بازی چطور برگزار میشد تا کمی هم از سرگرمیهای گذشته مردمان شمال باخبر شویم.
این بازی پرطرفدار، معمولا فقط توسط جوانان انجام میشد که آن هم فقط در یکسری مراسمات خاص بود؛ مثل عروسی در مازندران و یا اعیاد مختلف مثل عید نوروز و …
این بازی از 10 الی 15 شرکت کننده تشکیل میشد که یک نفر را به عنوان رئیس انتخاب میکردند؛ نام رئیس در این بازی “لال مار” بود. بقیه بازیکنان باید به صورت دایرهای مینشستند و همه هم باید ساکت باشند و هیچ خنده و حرفی نباید باشد!
- حالا رئیس باید یکسری حرکاتی را انجام بدهد و بقیه هم باید آن را تقلید کنند (این حرکات از قبل تعیین شده نیستند و به صورت رندوم انجام میشود).
اگر هر کسی که نتواند این حرکات را تقلید کند و یا اینکه وسط این بازی حرف بزند و یا بخندد، میبازد و باید مجازات شود. حالا مجازات لال بازی مازندرانی چیست؟
کسی که باخت، باید در وسط دایره بنشیند و کمرش را خم کند؛ بقیه بازیکنان هم دستهایشان را بر روی هم میگذارند و سه الی پنج بار به پشت او ضربه میزنند.
ولی مجازات به همینجا ختم نمیشد؛ رئیس یا همان لال مار دستش را در بالای دست همه قرار میداد و یکی از سه شکل قیچی، سوزن، سنگ را درمیآورد. حالا فرد تنبیه شونده باید حدس میزد که لال مار دستش را به چه شکلی درآورده. اگر درست حدس میزد که میرفت و سرجایش مینشست و ادامه بازی؛ ولی اگر درست حدس نمیزد، دوباره تنبیه میشد و این روند ادامه داشت تا وقتی که درست حدس بزند.
.
منبع: جایدنج | https://jayedenj.ir