یکی از خوشمزه ترین غذا ها از انواع غذاهای محلی مازندران خورشت ناردون است که به نام های خورشت سیر انار و خورشت پیاز انار هم شناخته میشود.این غذای لذیذ از گوشت مرغ، انار ترش، رب انار، سیر، پیاز، شکر و ادویهها تهیه می شود و شباعت زیادی به خورشت فسنجان دارد.
البته می توانید در پخت این غذا از گوشت اردک یا گوشت بلدرچین به جای گوشت مرغ نیز استفاده کنید. برخی در تهیه این غذا از آلو بخارا استفاده می کنند تا خورشت طعم ملس و فوق العاده ای بگیرد. در ادامه طرز تهیه خورشت ناردون را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.
طرز تهیه خورش ناردون مازندرانی برای 5 نفر
- زمان آماده سازی: 15
- زمان پخت: 90
- مجموع زمان: 105
- بازدهی: 5 1x
- دسته: خورشت
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 1 عدد انار
- 4 عدد ران مرغ
- 8 عدد آلو بخارا
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- روغن به مقدار لازم
- شکر، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
.
دستور تهیه
مرحله اول : آماده سازی مواد اولیه خورش ناردون
روغن را داخل یک قابلمه بر روی حرارت داغ کنید و پیاز را داخل آن تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شود. بعد از اینکه پیاز خوب سرخ شد به آن فلفل و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
مرحله دوم : پخت خورش ناردون
ران های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب سرخ کنید. سپس به آن رب انارهمراه 4 پیمانه آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید مرغ به مدت 60 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله سوم : افزودن آلو به خورش ناردون
بعد از گذشت نیم ساعت آلو بخارا را به خورشت اضافه کنید و درب خورشت را ببندید تا در نیم ساعت باقی مانده خورشت خوب بپزد.
.
نکات طرز تهیه خورش ناردون شمالی
در ادامه این بخش از آموزش رایگان آشپزی برای شما نکاتی کلیدی و مهم را در آموزش طرز تهیه خورش ناردون تهیه کرده ایم. شما با رعایت این نکات جالب توجه خواهید توانست تا خورشت ناردون را به روشی بهتر و آسان تر تهیه و سرو نمایید. نکات لازم برای تهیه خورش ناردون عبارت است از مواردی که در ادامه برایتان شرح داده ایم:
- سعی کنید از مواد اولیه تازه و مرغوب در تهیه این خورش ناردون بهره ببرید تا بتوانید غذایی ناب و خوشمزه تر تهیه و میل نمایید.
- توجه داشته باشید که بهتر است تا از روغن های گیاهی نظیر ذرت، کانولا و یا کنجد در تهیه این خورش مازندرانی به جای روغن های نباتی موجود در بازار استفاده کنید.
- در صورت امکان سعی داشته باشید تا از شکر قهوه ای به جای شکر سفید استفاده کنید تا خورشتی سالم تر بدست آورید.
- برخی از افراد از رب انار برای ترش تر شدن این خورش ناردون استفاده می کنند. شما نیز می توانید از این رب خوش طعم بهره ببرید.
- توجه داشته باشید که به طور معمول ران مرغ در تهیه این خورش استفاده می شود اما در صورتیکه در دسترس ندارید، از سینه مرغ و یا گوشت اردک بهره ببرید.
- دقت داشته باشید که با اینکه در این آموزش و در مواد اولیه آن آمده که رب گوجه فرنگی بکار ببرید اما شما می توانید از گوجه فرنگی استفاده کنید و از طعم بینظیر آن بهره مند شوید.
شما می توانید طعم خورشت را بچشید و در صورتی که خیلی ترش بود کمی به آن شکر اضافه کنید.
توجه داشته باشید این خورشت بصورت کم آب سرو می شود؛ پس تا زمانیکه آب خورشت تبخیر شود آن را روی حرارت نگه دارید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com