آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

مرمکه + طرز تهیه

« مازندران‌گردی »

مرمکه یکی از انواع دسرهای خوشمزه و اصیل مازندرانی است که با رسپی های مختلفی درست می شود.

.

مواد لازم مرمکه
برنج نیم دانه۱ پیمانه
شکر۱ پیمانه
کره۱۰۰ گرم
مغز گردو۱ پیمانه
پودر هل۱ قاشق چایخوری
پودر رازیانه۲ قاشق چایخوری
گلاب۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده (اختیاری)۲ قاشق چایخوری
آب۴ پیمانه

.

طرز تهیه مرمکه

مرحله اول

برای تهیه مرمکه خوشمزه در ابتدای کار برنج را می شوییم، سپس درون یک کاسه حاوی آب ریخته و اجازه می دهیم برنج به مدت ۲ الی ۳ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. پس از گذشت این زمان برنج را درون آبکش می ریزیم.

مرحله دوم

حالا اجازه می دهیم آب اضافی برنج خارج شده، سپس برنج خیس خورده را روی یک دستمال پهن می کنیم تا آب اضافی اش گرفته شده و کاملا خشک شود. زمانی که برنج خشک شد، یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله سوم

در ادامه برنج را و کره را به قابلمه اضافه کرده، سپس به مدت ۱۵ دقیقه تفت می دهیم تا برنج تغییر رنگ پیدا کند. پس از گذشت این زمان شکر را به قابلمه اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه به تفت دادن ادامه می دهیم تا شکر کاملا ذوب شود.

مرحله چهارم

پس از گذشت این زمان مغز گردو را به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس به مدت ۱۰ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی گردو گرفته شود. در ادامه آب را کم کم به قابلمه می‌ افزاییم و به خوبی مخلوط می کنیم.

مرحله پنجم

حالا اجازه می دهیم برنج به صورت کته روی حرارت بجوشد تا آب اضافی اش کاملا تبخیر شود. زمانی که آب درون قابلمه کشیده شد، حرارت را بسیار ملایم کرده و درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم، سپس روی قابلمه می گذاریم.

مرحله ششم

در ادامه اجازه می دهیم برنج کاملا پخته شود، سپس پودر هل را به همراه گلاب، رازیانه و در صورت تمایل زعفران ام کرد به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا روی مرمکه را با گردو خرد شده کاملا می پوشانیم و اجازه می دهیم خودش را بگیرد.

مرحله هفتم

توجه داشته باشید در صورتی که از زعفران دم کرده استفاده کنید رنگ مرمکه زرد رنگ می شود. در نهایت مرمکه را به اندازه و فرم دلخواه برش زده، سپس درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه چای سرو می کنیم. نوش جان.

.

منبع: چی شی | https://chishi.ir