ملاقورمه یکی از انواع غذاهای شمالی استان مازندران و غذاهای محلی مازندران و یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین خورش های شمالی است که در بین مردم این شهر به خصوص مازندران شهرت خاصی دارد.
این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی، جعفری، گشنیز، نعناع، سیر، پیاز داغ، تخم مرغ، آبغوره، روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین تهیه میشود و آماده سازی آن بسیار سریع و ساده می باشد.
در هنگام خرید بادمجان برای این غذا، دقت داشته باشید که بادمجان های تازه خریداری کنید. شما می توانید این غذا را در وعده های شام و ناهار خود، همراه نان یا برنج میل کنید. در ادامه طرز تهیه ملاقورمه را از انواع غذاهای محلی مازندران برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.
.
طرز تهیه خورش ملاقورمه مازندرانی برای 4 نفر
- زمان آماده سازی: 30
- زمان پخت: 30
- مجموع زمان: 60
- بازدهی: 4 1x
- دسته: خورش
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 500 گرم گوجه فرنگی خرد شده
- 5 عدد تخم مرغ
- 10 عدد بادمجان
- 4 قاشق غذاخوری پیازداغ
- 6 حبه سیر خرد شده
- 1 پیمانه آب
- آبغوره به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- 700 گرم سبزی خرد شده (جعفری، گشنیز و کمی نعناع)
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
.
دستور تهیه
بادمجان ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. یک کاسه آب و نمک آماده کنید و بادمجان ها را به مدت 2 ساعت داخل آن قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را آبکش کنید.
دو قاشق غذاخوری روغن را داخل یک قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید و سپس بادمجان ها را تفت دهید. بعد از اینکه بادمجان ها سرخ شد، سبزی را اضافه کرده و تفت دهید.
سیر، پیازداغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و آبغوره را همراه یک پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید. خورش را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید تا کاملا پخته شود.
.
نکات مهم و ترفندها
در مرحله آخر تخم مرغ ها را داخل خورش بریزید و درصورت لزوم کمی نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا تخم مرغ کاملا سفت شود و خورشت جا بیافتد.
شما می توانید این خورش را به همراه برنج یا نان سرو کنید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com