مجی خورش که به خورش عدس شمالی نیز معروف می باشد از انواع غذاهای محلی لذیذ و سالم است. در طرز تهیه مجی خورش از عدس و مغز گردو و تخم مرغ و پیاز و رب انار و آب و فلفل سیاه و نمک و زردچوبه استفاده می شود.
.
طرز تهیه مجی خورش شمالی
مواد لازم برای 4 نفر
⫸ عدس 250 گرم
⫸ سیب زمینی 2 عدد
⫸ گردو 1 پیمانه
⫸ تخممرغ 2 عدد
⫸ پیاز متوسط 4 عدد
⫸ رب انار 3 قاشق غذاخوری
⫸ آب 5 پیمانه
⫸ نمک ، فلفل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
مرحله اول
برای درست کردن این خورش خوشمزه شمالی ابتدا ۲۵۰ گرم عدس را بشورید و آبکش کنید سپس رو داخل قابلمه بریزید حالا دو عدد سیب زمینی را بشورید و پوست بگیرید و بعد آن را به صورت درشت خرد کنید و به عدس ها اضافه کنید.
مرحله دوم
حالا چهار عدد پیاز متوسط رو هم پوست بگیرید و بشویید و به صورت درشت خرد کنید و به عدس و سیب زمینی اضافه کنید و یک لیوان آب روی مواد بریزید و روی حرارت قرار بدید تا مواد خوب بپزه و آب آن کشیده بشه.
مرحله سوم
در این فاصله یک عدد پیاز رو پوست بگیرید و بشورید سپس به صورت نگینی خرد کنید و به همراه روغن داخل ماهیتابه بریزید تفت بدید تا وقتی که پیاز سرخ بشه وقتی که پیاز کمی سبک شد به آن زردچوبه را اضافه کنید و مجددا تفت بدهید.
مرحله چهارم
حالا وقتی که سیب زمینی و عدس و پیاز پخته شد آنها را کامل پوره کنید وقتی که یکدست بشه بعد این مواد رو به پیاز داغ اضافه کنید و هم بزنید در آخر سه قاشق غذاخوری رب انار را به همراه دارچین و فلفل و نمک و گردو خرد شده رو اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط بشن.
مرحله پنجم
بعد به اون ۵ پیمانه آب را اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که یکدست بشه بعد در قابلمه رو بزارید تا مواد آروم آروم بپزه و آب خورش کشیده بشه. وقتی آب خورش کشیده شد روی اون یک عدد تخم مرغ را بشکنید و حرارت را کم کنید تا تخم مرغ بپزه وقتی تخم مرغ پخت خورش رو سرو کنید نوش جان
.
منبع: آشپزم | https://ashpazam.ir