آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

مجی خورش (خورش عدس) + طرز تهیه

« مازندران‌گردی »

مجی خورش که به خورش عدس شمالی نیز معروف می باشد از انواع غذاهای محلی لذیذ و سالم است. در طرز تهیه مجی خورش از عدس و مغز گردو و تخم مرغ و پیاز و رب انار و آب و فلفل سیاه و نمک و زردچوبه استفاده می شود.

.

طرز تهیه مجی خورش شمالی

مواد لازم برای 4 نفر

⫸ عدس 250 گرم

⫸ سیب زمینی 2 عدد

⫸ گردو 1 پیمانه

⫸ تخم‌مرغ 2 عدد

⫸ پیاز متوسط 4 عدد

⫸ رب انار 3 قاشق غذاخوری

⫸ آب 5 پیمانه

⫸ نمک ، فلفل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم


مرحله اول

برای درست کردن این خورش خوشمزه شمالی ابتدا ۲۵۰ گرم عدس را بشورید و آبکش کنید سپس رو داخل قابلمه بریزید حالا دو عدد سیب زمینی را بشورید و پوست بگیرید و بعد آن را به صورت درشت خرد کنید و به عدس ها اضافه کنید.


مرحله دوم

حالا چهار عدد پیاز متوسط رو هم پوست بگیرید و بشویید و به صورت درشت خرد کنید و به عدس و سیب زمینی اضافه کنید و یک لیوان آب روی مواد بریزید و روی حرارت قرار بدید تا مواد خوب بپزه و آب آن کشیده بشه.


مرحله سوم

در این فاصله یک عدد پیاز رو پوست بگیرید و بشورید سپس به صورت نگینی خرد کنید و به همراه روغن داخل ماهیتابه بریزید تفت بدید تا وقتی که پیاز سرخ بشه وقتی که پیاز کمی سبک شد به‌ آن زردچوبه را اضافه کنید و مجددا تفت بدهید.


مرحله چهارم

حالا وقتی که سیب زمینی و عدس و پیاز پخته شد آنها را کامل پوره کنید وقتی که یکدست بشه بعد این مواد رو به پیاز داغ اضافه کنید و هم بزنید در آخر سه قاشق غذاخوری رب انار را به همراه دارچین و فلفل و نمک و گردو خرد شده رو اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط بشن.


مرحله پنجم

بعد به اون ۵ پیمانه آب را اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که یکدست بشه بعد در قابلمه رو بزارید تا مواد آروم آروم بپزه و آب خورش کشیده بشه. وقتی آب خورش کشیده شد روی اون یک عدد تخم مرغ را بشکنید و حرارت را کم کنید تا تخم مرغ بپزه وقتی تخم مرغ پخت خورش رو سرو کنید نوش جان

.

منبع: آشپزم | https://ashpazam.ir