مواد لازم برای 4 نفر
⫸ مرغ تکه
⫸ سبزی معطر(گشنیز- جعفری- تره- نعناع و خالواش) خالواش اگه در دست نبود میتونید حذف کنید.
⫸ لپه نصف پیمانه
⫸ تخم مرغ 2 عدد
⫸ سیر 5 حبه
⫸ آب نارنج یا آبغوره نصف پیمانه
⫸ نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
.
مرحله اول
یک عدد پیاز با چهار حبه سیر را ریز ریز خورد کنید و کمی تفت بدید تکه های مرغ را اضافه کرده و سپس یک پیمانه لپه که از قبل خیس کردید و اضافه کنید و با مواد تفت بدید.سبزی سرخ شده را هم اضافه کنید.
مرحله دوم
پیاز رو تفت میدیم و مرغا رو هم با پیاز تفت میدیم تا رنگ مرغ تغییر کنه. لپه های خیس شده رو به مرغ و پیاز اضافه کنید و یه تفت کوچیک بدین و به اندازه کافی روی اونارو آب بریزید و حرارتشم ملایم کنید
مرحله سوم
در ظرفی جدا سیر له شده رو با سبزیجات معطر ، مثل سرخ کردن قورمه سبزی، سبزی و سرخ کنید.بعد از مدتی که لپه و مرغا پخته و نرم شد سبزی و سیر سرخ شده و ادویه و آب نارنجم اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
وقتی خورش جا افتاد تخم مرغای هم زده رو هم بهش اضافه کنید. به همین راحتی مرغ ترش ما آمادست
نکته:
– گشنیز و جعفری و تره به یک اندازه باشد نعنا و ریحان کمتر.
– من برای ترشی این خورش از یک قاشق غذاخوری رب انار ترش محلی استفاده میکنم چون ترشی و رنگ فوق العاده ای به این غذا میده.اگر تمایل داشتید که رب انار بریزید در همین مرحله اضافه کنید و یک تفت کوچک بدید.نمک.فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید و تا روی مواد آبجوش بریزید بگذارید با حرارت متوسط خورش به خوبی جا بیفتد.
– اگر از رب انار استفاده نکردید در این مرحله میتوانید آب لیمو ترش تازه یا آب نارنج یا آبغوره و یا آب انار ترش اضافه کنید.هیچ محدودیتی وجود ندارد هر ترشی که با ذائقه و میل شما سازگار تر باشد و میزان آن بستگی به ذائقه ی شما دارد.ولی در کل این خورش باید طعم ترشش غالب باشد.
– میتوانید در ده دقیقه ی آخر سرو یک یا دو عدد تخم مرغ را کاملا هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و سپس به خورش اضافه کنید درب خورش را ببندید و پس از چند چند دقیقه مجدد هم بزنید .
.
منبع: آشپزم | https://ashpazam.ir