آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

مرغ ترش + طرز تهیه

« مازندران‌گردی »

مواد لازم برای 4 نفر

⫸ مرغ  تکه
⫸ سبزی معطر(گشنیز- جعفری- تره- نعناع و خالواش) خالواش اگه در دست نبود میتونید حذف کنید.
⫸ لپه نصف پیمانه
⫸ تخم مرغ 2 عدد
⫸ سیر 5 حبه
⫸ آب نارنج یا آبغوره نصف پیمانه
⫸ نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

.

مرحله اول

یک عدد پیاز با چهار حبه سیر را ریز ریز خورد کنید و کمی تفت بدید تکه های مرغ را اضافه کرده و سپس یک پیمانه لپه که از قبل خیس کردید و اضافه کنید و با مواد تفت بدید.سبزی سرخ شده را هم اضافه کنید.


مرحله دوم

پیاز رو تفت میدیم و مرغا رو هم با پیاز تفت میدیم تا رنگ مرغ تغییر کنه. لپه های خیس شده رو به مرغ و پیاز اضافه کنید و یه تفت کوچیک بدین و به اندازه کافی روی اونارو آب بریزید و حرارتشم ملایم کنید


مرحله سوم

در ظرفی جدا سیر له شده رو با سبزیجات معطر ، مثل سرخ کردن قورمه سبزی، سبزی و سرخ کنید.بعد از مدتی که لپه و مرغا پخته و نرم شد سبزی و سیر سرخ شده و ادویه و آب نارنجم اضافه میکنیم.


مرحله چهارم

وقتی خورش جا افتاد تخم مرغای هم زده رو هم بهش اضافه کنید. به همین راحتی مرغ ترش ما آمادست


نکته:

– گشنیز و جعفری و تره به یک اندازه باشد نعنا و ریحان کمتر.

– من برای ترشی این خورش از یک قاشق غذاخوری رب انار ترش محلی استفاده میکنم چون ترشی و رنگ فوق العاده ای به این غذا میده.اگر تمایل داشتید که رب انار بریزید در همین مرحله اضافه کنید و یک تفت کوچک بدید.نمک.فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید و تا روی مواد آبجوش بریزید بگذارید با حرارت متوسط خورش به خوبی جا بیفتد.

– اگر از رب انار استفاده نکردید در این مرحله میتوانید آب لیمو ترش تازه یا آب نارنج یا آبغوره و یا آب انار ترش اضافه کنید.هیچ محدودیتی وجود ندارد هر ترشی که با ذائقه و میل شما سازگار تر باشد و میزان آن بستگی به ذائقه ی شما دارد.ولی در کل این خورش باید طعم ترشش غالب باشد.

– میتوانید در ده دقیقه ی آخر سرو یک یا دو عدد تخم مرغ را کاملا هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و سپس به خورش اضافه کنید درب خورش را ببندید و پس از چند چند دقیقه مجدد هم بزنید .

.

منبع: آشپزم | https://ashpazam.ir