آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

برنجک پفکی + طرز تهیه

« مازندران‌گردی »

یک نوع شیرینی مازندرانی می باشد که در مراسم های مختلف آن را تهیه می کنند این شیرینی خوشمزه و جذاب به نام های بادونه یا بهاردونه نیز بسیار معروف است. این شیرینی را خانم های هنرمند مازندارانی در روزهای عید برای پذیرایی از مهمان های خودشان تهیه می کنند.

.

مواد لازم 

برنج۱ پیمانه
نمکبه مقدار لازم
روغن مایع سرخ کردنیبه مقدار لازم
رنگ خوراکی برای تزئینبه مقدار لازم
.

طرز تهیه برنجک پفکی و رنگی 

مرحله اول : آماده سازی برنج

ابتدا برنج را پاک کنید و چندین بار بشورید تا آب برنج زلال و شفاف شود سپس برای ۳ الی ۴ ساعت اجازه دهید خیس بخورد.

مرحله دوم : جوشاندن برنج

مقداری آب با توجه به حجم برنج داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاد (اگر می خواهید دو رنگ درست کنید دو قابلمه بگذارید و برنج ها را جداگانه بریزید) وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آب در جوش ریخته و مقداری نمک اضافه می کنیم برنج را بیشتر از مقدار همیشه بگذارید تا پخته شوند (وقتی برنج ها نرم شدند رنگ خوراکی را اضافه می کنید) سپس برنج را آبکش می کنیم.

مرحله سوم : خشک شدن برنجک

کف یک سینی نایلون پهن کرده و با کمک قلمو کمی چرب کنید سپس برنج آبکش شده را روی نایلون ریخته و کاملا پهن می کنیم اصلا نباید برنج ها روی هم انباشه شوند وگرنه بهم می چسبند. سینی را مقابل آفتاب یا روی شوفاژ بمدت ۲۴ ساعت قرار دهید تا برنجک خشک شود.

مرحله چهارم سرخ کردن برنجک

داخل یک شیر جوش یا قابلمه روغن ریخته و یک صافی یا توری دسته دار قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ شود سپس برنجک های خشک شده را داخل توری ریخته و اجازه دهید پف کنند سپس آن ها را روی دستمال روغن گیر قرار دهید. برنجک ما حاضر است اگر مدل یلدایی تهیه می کنید بعد از سرخ کردن دو رنگ آنها را داخل ظرفی ریخته و به شکل سه رنگ هندوانه در بیاورید و با شکلات چیپسی تزئین کنید. نوش جان

.

فوت و فن های دستور تهیه برنجک

  1. اگر نمک زیاد داخل برنج ها بریزید بعد از سرخ شدن شور می شود.
  2. حتما برنج ها باید کاملا خشک شود وگرنه در موقع سرخ کردن اصلا پف نمی کنند.
  3. در موقع سرخ کردن برنجک ها آن ها را کم کم بریزید اگر روی هم انباشه شوند زود می سوزند و پف نمی کنند.
  4. حتما توری که استفاده می کنید دسته آهنی باشه اگر پلاستیکی باشد در موقع حرارت آب می شود.
  5. برنج هندی پف بیشتری می کند، با برنج ایرانی عطر و بو بیشتری دارد.
  6. برنجک را همراه با عسل و شاه دانه می توانید میل کنید.
  7. بش از حد سرخ نکنید وگرنه سفت می شوند.

.

منبع: پارسی دی | https://parsiday.com