آغوزمسما یکی از غذاهای پرطرفدار و از انواع غذاهای محلی مازندران است که با گوشت اردک یا مرغ تهیه می شود. مواد لازم برای تهیه این غذا گوشت اردک یا مرغ، گردو، دانه ساییده شده انار، رب انار، پیاز سرخ شده، ادویه و آب می باشد.
آغوز مسما به علت داشتن گوشت اردک و گردو سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین می باشد. این خورشت را همراه نان یا برنج سرو می کنند و حداقل دو ساعت طول می کشد تا خوب پخته شود. در ادامه طرز تهیه آغوز مسما را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
.
طرز تهیه خورش آغوز مسما مازندرانی برای 6 نفر
- زمان آماده سازی: 15
- زمان پخت: 150
- مجموع زمان: 165
- بازدهی: 6 1x
- دسته: خورشت
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 600 گرم گوشت اردک
- 200 گرم گردو
- 2 عدد پیاز
- 50 گرم رب انار
- 2 لیتر آب
- 75 گرم شکر
- 100 گرم دانه های ساییده شده انار
- 10 گرم زردچوبه
- 10 گرم روغن
- 10 گرم نمک
.
دستور تهیه
ابتدا اردک را خوب در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را ریز خرد کنید و همراه کمی روغن تفت دهید. سپس اردک سرخ شده را همراه آب به آن اضافه کنید.
حرارت را بالا ببرید تا آب جوش آید، سپس به آن دانه های انار خشک و گردو اضافه کنید. حرارت را کم کرده و درب تابه را ببندید تا اردک به آرامی پخته شود.
داخل یک کاسه شکر، نمک، رب انار ترش و زردچوبه را خوب مخلوط کرده و سپس به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم باقی بماند تا خورشت جا بیفتد.
.
نکات مهم و ترفندها
برای تهیه این خورش سعی کنید تا از گوشت اردک تازه بجای نمونه یخ زده آن استفاده نمائید.
میتوانید این خورش را به همراه نان و برنج سرو کنید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com