یکی از انواع غذاهای محلی مازندران دوپتی است. آش دوغ یا به زبان محلی دوپتی، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ مازندران است که از ترکیب دوغ، حبوبات و سیر داغ تهیه می شود.
این غذا به سادگی تهیه می شود و بیشتر به عنوان پیش غذا سرو می شود. در ادامه طرز تهیه آش دوغ را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.
.
طرز تهیه آش دوپتی اصل مازندرانی برای 7 نفر
- زمان آماده سازی: 30
- زمان پخت: 120
- مجموع زمان: 150
- بازدهی: 7 1x
- دسته: آش
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 5 الی 6 حبه سیر
- 4 لیتر دوغ
- 1 پیمانه باقلا خشک
- 500 گرم سبزی آش (چغندر، گشنیز و نعناع)
- 1/2 پیمانه آرد برنج
- 3/4 پیمانه برنج
- 1 عدد تخم مرغ
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
.
دستور تهیه
باقلا را شسته و آن را همراه کمی آب و نمک داخل یک قابلمه کوچک آن را بپزید. سیر را کاملا ریز خرد کنید.
در یک قابلمه بزرگ برنج، تخم مرغ و آرد برنج را همراه کمی دوغ مخلوط کنید و بعد از اینکه جوش آمد، باقی دوغ را اضافه کنید.
آش را مرتبا هم بزنید وسبزی و سیر خرد شده را داخل قابلمه بریزید. وقتی سبزی پخته شد باقلای پخته شده، نمک و فلفل را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت 30 الی 50 دقیقه روی حرارت کم بماند، تا آش خوب جا بیافتد.
.
نکات مهم و ترفندها
شما می توانید آش دوپتی خود را همراه پیاز داغ و نعناع داغ تزئین و سرو کنید.
سعی کنید که از مواد اولیه تازه و دوغ محلی در تهیه این آش بهره ببرید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com