یکی از کباب های خوشمزه مازندرانی می باشد که در مراسم های عروسی پخته می شود. لوه در زبان مازندرانی به معنی قابلمه می باشد. طعم و مزه این کباب فوق العاده می باشد و بسیار ملس است و می تواند جایگزین غذاهای تکراری در مهمانی و یا پیک نیک باشد. شما با افزودن مقداری رب انار طعم و مزه لوه کباب را چندین برابر خواهید کرد. شما می توانید هم با گوشت و هم مرغ این غذا را تهیه کنید اما به صورت سنتی لوه کباب با گوشت تهیه می شود.
.
مواد لازم
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
آلو بخارا | ۵ عدد |
رب آلو یا رب انار | ۱ ق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
زرشک | ۲ ق غذا خوری |
شکر | ۱ ق مربا خوری |
کره | ۵۰ گرم |
نمک، فلفل سیاه، دارچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه لوه کباب مازندرانی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا گوشت را به اندازه دلخواه خرد کنید و خوب بشورید سپس داخل آبکش بگذارید تا کمی خشک شود.
مرحله دوم : پخت گوشت
پیازها را شسته و خلالی ریز خرد می کنیم و کف قابلمه مورد نظر می ریزیم سپس گوشت های خرد شده را به همراه کمی فلفل سیاه و زردچوبه و پودر دارچین داخل قابلمه ریخته و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با شعله کم گوشت ها آب انداخته و پیازها نرم شود سپس زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید.
مرحله سوم: تفت دادن زرشک و آلو
آلو ها را از چند ساعت قبل خیس کنید تا کمی نرم شود سپس نیمی از کره را داخل تابه ریخته و آلو ها را کمی تف دهید و از روی حرارت بردارید سپس زرشک را به همراه کره و شکر داخل تابه ریخته و تفت داده تا زرشک ها خوش رنگ و پف کنند.
مرحله چهارم: تهیه لوه کباب مازندارنی
در انتهای پخت زمانی که گوشت کاملا پخته شد آلو و زرشک و نمک را به غذا اضافه کنید و در قابلمه را گذاشته تا لوه کباب جا بیفتد سپس به همراه برنج زعفرانی میل کنید.نوش جان
فوت و فن های دستور پخت تهیه لوه کباب
- مزه و ترشی و ملس بودن رب انار یا رب به ذائقه شما بستگی دارد.
- هر چقدر مقدار پیاز این غذا بیشتر باشد گوشت خوشمزه تر می شود.
- این لوه کباب را می توانید با مرغ نیز تهیه کنید.
- پخت این غذا حدود ۳ ساعت زمان می برد.
- می توانید به جای دارچین از یک تکه چوب آن استفاده کنید و در انتهای پخت آن را خارج کنید.
- اگر آب غذا کم شد می توانید اضافه کنید و هم بزنید تا مواد ته نگیرد.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com