بیج بیج یا واویشکا یک خورشت سنتی از انواع غذاهای محلی مازندران است که از ترکیب گوشت چرخ کرده و سیب زمینی سرخ شده تهیه می شود و آن را همراه نان یا برنج سرو می کنند. پخت این غذا بسیار راحت است و در عرض 30 الی 40 دقیقه آماده می شود.
به همین دلیل شما می توانید آن را در روزهایی که وقت زیادی برای آشپزی ندارید، آماده کنید. مواد اصلی این غذای مازندرانی شامل گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، زردچوبه، نمک و فلفل است. در ادامه طرز تهیه بیج بیج را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.
.
طرز تهیه خورش بیج بیج مازندرانی برای 4 نفر
- زمان آماده سازی: 60
- زمان پخت: 40
- مجموع زمان: 100
- بازدهی: 4 1x
- دسته: خورشت
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 عدد سیب زمینی خرد شده
- 1 عدد پیاز
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 پیمانه آب
- روغن به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
.
دستور تهیه
داخل یک ماهیتابه روغن ریخته و روی حرارت متوسط آن را گرم کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا شفاف شود. سیب زمینی و کمی زردچوبه را به تابه اضافه کرده و تفت دهید.
بعد از اینکه سیب زمینی خوب سرخ شد، گوشت چرخ کرده را همراه فلفل و نمک اضافه کنید و هم بزنید تا قهوه ای رنگ شود. سپس به آن رب گوجه فرنگی اضافه کرده و هم بزنید تا خوب با مواد مخلوط شود.
یک پیمانه آب داخل تابه بریزید و حرارت را کم کنید تا غذا به آرامی پخته و آب تبخیر شود.
.
نکات مهم و ترفندها
سعی کنید که از مواد اولیه تازه و ترجیحا از پوره گوجه فرنگی بجای رب گوجه فرنگی در تهیه این خورش بهره ببرید.
خورش بیج بیج را می توانید به همراه نان یا برنج سرو کنید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com