کرک بپرس یکی از غذا های مازنی بسیار خوشمزه می باشد که شما می توانید این غذا یخوشمزه و گیاهی را به راحتی در خانه تهیه کنید. کرک بپرس به زبانی مازنی یعنی مرغش پریده و یک غذای سنتی و محلی به حساب می آید که در تهیه آن از گوشت و مرغ استفاده نشده است و شما می توانید به راحتی این غذای متفاوت ایرانی را برای شام یا نهار تهیه کنید. شما می توانید کرک بپرس را به همراه ماست و خیار یا نازخاتون و سبزی خوردن میل کنید.
.
مواد لازم برای تهیه کرک بپرس گیاهی و خوشمزه
- پیاز ۱ عدد
- سی ۲ حبه
- گوجه فرنگی ۶ عدد
- غوره ۱/۴ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- بادمجان ۲ عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کرک بپرس خوشمزه و سنتی بدون گوشت و مرغ
مرحله اول: آماده سازی بادمجان
ابتدا باید بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای برش بزنید. داخل مخلوط آب و نمک قرار دهید و برای ۲۰ دقیقه زمان دهید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود. سپس داخل کمی روغن سرخ کنید تا پخته و طلایی شود. بادمجان های سرخ شده را کنار قرار دهید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر
ابتدا پیاز را پوست بگیرید را و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک شود و بعد کمی روغن اضافه کنید و به همراه زردچوبه تفت دهید تا سبک شود و بعد سیر پوره شده را نیز به همراه پیاز کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
مرحله سوم: افزودن پوره گوجه فرنگی
در ادمه گوجه فرنگی ها را بشورید و رنده ریز بزنید و یا می توانید به همراه غذاساز یا گوشتکوب برقی میکس کنید تا پوره شود. حالا پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب اضافه گوجه کشیده شود و بعد نوبت اضافه کردن غوره برای چاشنی این غذا می باشد.
مرحله چهارم: پخت کرک بپرس
در ادامه باید به ازای نفرات تخم مرغ بشکنید ولی اصلا نباید هم بزنید و بگذارید وسط مواد خودش را بگیرد، یا می توانید برای چند دقیقه درب تابه را قرار دهید و در انتها داخل دیس کشیده و بادمجان های سرخ شده دور تا دور بادمجان تزیین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه کرک بپرس مازنی خوشمزه با بادمجان و تخم مرغ
- می توانید برای تزیین از سیب زمینی سرخ کرده و فلفل دلمه نبر استفاده کنید.
- می توانید از کمی رب برای خوشرنگ تر شدن استفاده کنید.
- برای چاشنی می توانید از آلوچه یا آلو ترش یا آب غوره نیز استفاده کنید.
- از بادمجان های کشیده و قلمی استفاده کنید تا تخم کمتر داشته باشد.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com