اسپناساک یا همان خورشت اسفناج یکی دیگر از انواع غذاهای محلی مازندران است. اسپناساک از گوشت گاو یا گوسفند، برگ سیر، پیاز، اسفناج، سبزیهای محلی، ادویه جات و آب تهیه می شود. البته باید اشاره کرد که این غذا در شهر های مختلف به روش های متفاوتی طبخ می شود.
معمولا این غذا در وعده ناهار و همراه برنج سرو می شود. این خورشت به دلیل وجود اسفناج سرشار از ویتامین، کلسیم، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن و … می باشد. در ادامه طرز تهیه خورشت اسفناج را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.
.
طرز تهیه خورش اسپناساک مازندرانی برای 6 نفر
- زمان آماده سازی: 15
- زمان پخت: 150
- مجموع زمان: 165
- بازدهی: 6 1x
- دسته: خورشت
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 400 گرم گوشت گوسفندی
- 300 گرم سبزیجات معطر
- 1 کیلوگرم اسفناج
- 3 حبه سیر
- 2 عدد پیاز
- 1 عدد هویج
- آب و روغن به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
.
دستور تهیه
سیر و پیاز را ریز خرد کنید. روغن را داخل یک ماهیتابه گرم کرده و سیر و پیاز را داخل آن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. اسفناج ها را خرد کرده و به تابه اضافه کنید. بعد از اینکه کمی سرخ شد به آن آب اضافه کنید.
گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت پخته و نرم شود. در آخر سبزیجات و هویج را داخل تابه بریزید و درب تابه را ببندید. اجازه دهید خورشت به مدت 30 تا 45 دقیقه به آرامی روی حرارت کم بپزد.
.
نکات مهم و ترفندها
سعی کنید تا حد ممکن از اسفناج تازه به جای نمونه یخ زده آن استفاده نمائید.
می توانید این خورش را به همراه نان یا برنج سرو کنید.
- برای تفت دادن سیر و پیاز از ماهیتابه مناسب استفاده کنید و شعله را زیاد نکنید وگرنه سیر و پیاز سریعا از حالت طلایی خارج شده و سیاه می شوند.
- از اسفناج تازه استفاده کنید. اسفناج فریزری طعم واقعی به خورش اسپناساک نمی دهد.
- این خورش اسپناساک هم با برنج و هم با نان سرو می گردد. شما می توانید از هر کدام که تمایل دارید برای سرو آن استفاده نمایید.
- این خورش بدلیل داشتن هویج و اسفناج خاصیت زیادی دارد. سعی کنید اگر مازندرانی هم نیستید در هفته یا در ماه حداقل یکبار این خورش اسپناساک خوشمزه را برای خانواده تان طبخ نمایید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com