کهی پلا یکی از لذیذترین و خوش طعم ترین انواع غذاهای محلی مازندران و غذاهای محلی و سنتی آنجا است که به نام های کدو پلو یا کئی پلا نیز شناخته می شود. در این غذای خوش آب و رنگ از مواد غذایی مانند کدو حلوایی رنده شده، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، زیره، کره محلی و استفاده می شود.
این غذا طعم فوق العاده ای دارد و به آسانی آماده می شود. کدوحلوایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی می باشد و همین امر باعث می شود این غذا علاوه بر طعم لذیذ، سرشار از خاصیت باشد. در ادامه طرز تهیه کهی پلا را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.
.
طرز تهیه کهی پلا مخصوص مازندرانی برای 4 نفر
- زمان آماده سازی: 50
- زمان پخت: 70
- مجموع زمان: 120
- بازدهی: 4 1x
- دسته: پلو و چلو
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 300 گرم کدو حلوایی خرد شده
- 6 حبه سیر
- 2 عدد پیاز
- 2 پیمانه برنج
- 2 عدد سینه مرغ
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
.
دستور تهیه
2 قاشق غذاخوری روغن را دخل یک ماهیتابه بر روی حرارت متوسط گرم کنید. یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و همراه نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید.
وقتی پیاز کاملا سرخ و طلایی رنگ شد، مرغ را به تابه اضافه کنید تا خوب سرخ شود. سپس یک پیمانه آب به آن اضافه کنید و حرارت گاز را کم کنید تا مرغ بپزد.
یک پیاز دیگر را همراه سیر خرد کنید و در یک تابه کوچک تفت دهید. کدو های خرد شده را همراه زردچوبه و دارچین به باقی مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کدوها خوب سرخ ونرم شوند.
مرغ های سرخ شده را به سس کدویی که درست کردید اضافه کنید و درب ماهیتابه را ببندید تا به ارامی روی گاز بپزد. برنج را همراه کمی آب و نمک بپزید و بعد از 20 دقیقه ابکش کنید.
یک لایه از برنج را داخل قابلمه بریزید و روی آن را با مخلوط مرغ بپوشانید و سپس لایه بعدی برنج را اضافه کنید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید، سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت سی دقیقه روی حرارت کم بپزد.
.
نکات مهم و ترفندها
توجه داشته باشید که می توانید از میزان بیشتری از کدو حلوایی نیز در این استفاده کنید.
سعی کنید که از مواد اولیه تازه در تهیه کهی پلا بهره ببرید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com