یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین غذاها از انواع غذاهای محلی مازندران ترش سماق می باشد. همانطور که از نامش مشخص است این غذا به دلیل وجود سماق دارای طعم ترشی می باشد، پس اگر به غذاهای ترش علاقه مند هستید حتما این غذا را امتحان کنید.
ترش سماق از سینه مرغ، سبزی خورشتی، لوبیا قرمز، سیر، غوره، آبغوره، سماق و پیاز تهیه می شود. این غذا به دلیل وجود سبزی و لوبیا قرمز شباهت بسیار زیادی به خورشت قرمه سبزی دارد. ترش سماق معمولا در وعده ناهار و همراه برنج سرو می شود.
در ادامه طرز تهیه خورشت ترش سماق را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.
.
طرز تهیه خورش ترش سماق مازندرانی برای 4 نفر
- زمان آماده سازی: 30
- زمان پخت: 180
- مجموع زمان: 210
- بازدهی: 4 1x
- دسته: خورشت
- روش پخت: اجاق گاز
- نوع: سنتی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
.
مواد لازم
- 150 گرم سبزی خورشتی یا سبزری قورمه سبزی
- 5 عدد پیاز
- 1 عدد سینه مرغ
- 1/3 پیمانه لوبیا قرمز
- 1/3 پیمانه آبغوره
- 5 قاشق غذاخوری سماق
- 1/3 پیمانه غوره
- 5 حبه سیر
- نمک و فلفل به مقدار لازم
.
دستور تهیه
سیر و پیاز را ریز خرد کنید و داخل یک قابلمه همرا روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیاز ها سفاف و طلایی رنگ شد، سینه مرغ را همراه نمک، سماق و فلفل به قابلمه اضافه کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه تفت دهید تا مرغ کاملا سرخ شود.
لوبیا قرمز را همراه 5 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و حرارت گاز را کم کنید تا خورشت به مدت 2 ساعت به آرامی بپزد. سبزی ها را ریز خرد کنید و به مدت ده دقیقه داخل روغن آن را تفت دهید تا آب آن کاملا تبخیر شود. سپس 1/2سماق را به سبزی اضافه و خوب هم بزنید.
سبزی، آّبغوره، غوره و بقیه سماق را به خورشت اضافه کنید و به آرامی خورشت را هم بزنید. نیم ساعت دیگر قابلمه را روی حرارت کم نگه دارید، سپس آن را همراه برنج سرو کنید.
.
نکات مهم و ترفندها
لوبیا قرمز را از شب قبل داخل یک لیوان آب خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
سعی کنید که از مواد اولیه تازه در تهیه این خورشت بهره ببرید.
.
منبع: وان تاچ فود | https://1touchfood.com